Dags att byta kläder.

Invalidoz.com tänker pynta om sin gamla hemsida, och göra en rejäl ansiktslyftning.

Den kommer alltså inte se ut som idag utan det kommer förmodligen bli nåt helt nytt. Så nu har du chansen att komma med förslag på vad du skulle vilja att det fanns för nåt på den eller hur du vill att den ska se ut.

Layouter i både dator- eller pappersformat emottages. Inga ideer är för dumma, alla förslag kommer att granskas. Men inte alla kommer heller att genomföras, men är det något förslag som får bra gehör så ska vi se om det går att genomföra.

Tack på förhand

staff@invalidoz.com

Galaxy S3, nu är den här.

Samsung har lyckats med att bygga upp rykten och spekulationer omkring sin nya telefon, nu är den här. Samsung Galaxy S III visas äntligen upp.

Galaxy S3 frontbild

Men äntligen släpper dom nu ut lite specifikationer och bilder på sitt nya flaggskepp och med en 4,8 tum stor skärm av hd-superamoledteknik, quad-coreprocessor, en åtta megapixelkamera bak och en 1,9 megapixelkamera fram ska dom slå dom flesta telefonerna på fingrarna. Men det finns även fler nyheter och så här presenterar Samsung dom:

 

- Teknik ska vara enkel, vänlig, kul och helst utan att begränsa dig som användare. Exempelvis är det lätt att flytta filer till och från Galaxy S III. S-Beam heter funktionen där man kan kopiera en fil från Galaxy S III till en annan Galaxy S III genom att helt lägga mobilernas ryggar mot varandra. Galaxy S III har även plats för minneskort, via vilken man kan importera och exportera filer. Galaxy S III har även förinstallerade lösningar för molntjänster och streamingfunktioner till tv.  

 

- Galaxy S III har ansiktsigenkänning, men den känner även av dina ögonrörelser. Så länge du tittar på skärmen aktiveras exempelvis inte skärmsläckaren. Läser man en lång artikel på skärmen kan man med andra ord läsa klart den i lugn och ro utan onödiga avbrott. Dessutom känner Galaxy S III av dina rörelser – för luren mot örat och mobilen ringer automatiskt upp det nummer du har tagit fram från kontaktlistan.

 

- Galaxy S III är Samsungs första mobil med quad-coreprocessor. En av processorns styrkor är möjligheten till bra multifunktion, såsom att samtidigt kunna se på ett videoklipp på ena delen av skärmen och ha igång en funktion på den andra, exempelvis ett spel eller mejlboxen.

 

Förutom ovanstående axplock av ny smart funktionalitet har kamerans prestanda förbättrats, nu kan man fotografera på ett ögonblick utan fördröjning. Kameran kan enkelt aktiveras genom att trycka på skärmen och samtidigt vrida på mobilen. Och ifall du har mobilen på ljudlöst under ett möte behöver du bara lyfta lite lätt på telefonen för att en diskret vibration ska berätta för dig om missade samtal eller sms. Dessutom med stöd för NFC är Galaxy S III även förberedd för att bli morgondagens plånbok.

– Galaxy S III visar vägen till framtiden. Redan idag. Galaxy S III är en ny typ av smartphone som tar steget in i en ny era. En människovänlig sådan, säger Andreas Norberg.

 

Samsung Galaxy S III kommer att landa i butik i Maj och vi får se om dom lyckas med det och priset lär uppges att hamna på en 6000 riksdaler.

 

Måste nästan vara pinsamt…

XBMC gör det igen, dom släpper nu sin nästa version av sitt HTPC-program av XBMC och döper sin 11:e version till EDEN.

XBMC EDEN front

Och det måste vara pinsamt för andra aktörer på den marknaden att ens försöka sig på nåt som fungerar lika bra. För XBMC-gänget lyckas få i den ena fullträffen efter den andra.

Det är snyggt, fungerar bra och det hela är gratis. Precis som det ska vara.

En grupp frivilliga personer som kämpar med det hela och en community som är villiga att hjälpas åt till att göra nåt bra till nåt bättre.

När man nästan dagligen läser om storföretag som krigar om och med sina patent, så tuffar det här öppna källkods tåget vidare.

Svensk Statsminister lär ungdomar hur man ljuger

Fredrik , Fredrik våran statsminister tycker faktiskt att du sköter den här fildelningsfrågan riktigt bra.

Fråga:
Du sa förra valet "vi ska inte kriminalisera en hel generation" men sen så kom IPRED. Varför ska vi tro på vad du säger nu?

...
Reinfeldt 2006:
Vi ser att tekniska möjligheter nu finns som gör att vi kan inte jaga en hel ungdomsgeneration för att de gör något som är superenkelt och som vi inte har... vill ha rättsliga resurser för att försöka rätta till.

...

Reinfeldt:
Fast då var frågan "ska polis användas för att försöka jaga en ungdomsgeneration" och det var ju inte den lösningen vi valde. Utan IPRED innebär ju ett sätt att vaktslå om upphovsrätten men inte på ett sätt som innebär att svensk polis används för att just jaga yngre, och det var det som var frågan jag svarade på i valrörelsen 2006.
Och vi har fullföljt det jag sa!

Radera din sökningar på Google

I Google nya säkerhetsavtal som börjar gälla 1 Mars 2012 så skriver dom att dina sökningar som du har gjort när du har varit inloggat på ditt Google-konto, kommer att kopplas ihop med dina övriga Google produkter som du har kopplat till det kontot och inkluderar då Youtube, Google+ m.fl.

Hittills har dina Google sökningar och det du har besökt, varit avspärrat från Googles andra produkter. Detta skydd ansågs viktigt eftersom din sökhistorik kan avslöja känslig information, position eller intressen som du inte har velat dela med dig till andra, men nu gör Google alltså helt om och tänker öppna upp det.

Så om du vet att du har ett Google-konto så ska jag visa hur du ska göra för att rensa din sökhistorik som du har gjort innan 1Mars och även hur du pausar framtida sökregistreringar hos Google.

Du börjar att skriva in http://google.com/history i din webbläsare, där loggar du in på ditt konto och kommer då till den här sidan som bilden under visar med en skillnad att du antagligen har en massa länkar där du har besökt den senaste tiden.

Då du kommer till den här sidan som visas ovan så trycker du på den knappen som jag har rödmarkerat en ring runt och blir då skickad till en annan sida som undrar: Är du riktigt säker på att du vill rensa all denna data som Google vill åt. Om du nu är riktigt riktigt säker så kommer all din sökhistorik nu att rensas.

I och med att du gör det så sätts din nuvarande status på pausning och det kommer inte heller att sparas nåt om dig skulle det vara så att du vill att Google sparar dina sökningar igen så går du bara tillbaka till google.com/history och trycker på den blåa knappen så är registringen igång igen.

Recension: Deltaco TB-109X trådlöst minitangentbord med touchpad.

Har varit på jakt ett tag efter något litet och smidigt att styra min gamla dator som tjänstgör som htpc, då ett ordinarie tangent bord tar väldigt stor plats så föll valet på det här Deltaco TB-109X

Det är utformat lite som en spelkontroll, med musknapparna placerade  på överkant och touchpaden i mellan.

Man kan även klicka och scrolla med  med touchpaden. Scrollandet görs genom att man har ett finger på padden och drar med det andra. Tyckte att man kom åt klickandet med padden lite för lätt, är dock väldigt ovan användare av touchpad då jag aldrig ens ägt en laptop. Men efter en veckas traglande så tycker jag det flyter på hyffsat.

De vanliga knapparna är väldigt små men distinkta och av gummimaterial. Har märkt att jag inte alltid får med mellanslag, har nog mest med mig själv att göra.

Den har standard multimedia tangenter, ex Play/Paus, volym och sånt.

Den saknar däremot F tangenterna.

Mottagningen upplever jag som bra, funkar även genom en vägg eller två.

Efter ca 30 - 60 min går den ner i sov läge men aktiveras av valfri knapp, tar ca 5 sek innan den hittar mottagning.

Överlag är jag riktigt nöjd, men ska du sitta o jobba o skriva mycket vid en dator så är det givetvis inget alternativ till vanligt tangentbord och mus, men vid surfande och filmtittande fungerar det utmärkt.

Mått: (BxHxD)  135 × 94 × 27 mm

Batterityp: R6 (AA)

Det här är ingen jävla blogg!